2023 m. lapkričio 17 d., penktadienis

Kraštiečių skaitmeninis kalendorius

Norint pažinti kraštą reikia ne tik žinoti jo istoriją, gamtinius ir kultūrinius bruožus, bet ir susipažinti su garsių kraštiečių gyvenimo istorijomis. Tai padeda suprasti krašto unikalumą, jo kultūrą. Skaitydami apie menininkų, rašytojų bei kitų įtakingų asmenybių gyvenimus galime giliau pažinti kraštą ir pasididžiuoti jo paveldu.

Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka aktyviai renka dokumentus susijusius su daugiau nei 200 kraštiečių. Tradiciškai kasmet parengiamas kalendorius, kuriame minimos jubiliejinės datos. Lietuvos Respublikos Seimui 2023 metus paskelbus Aukštaitijos metais, Utenos biblioteka, tęsdama savo ilgalaikį darbą, sukūrė skaitmeninį atmintinų datų kalendorių, kuris apima ne tik svarbiausią informaciją apie garsius kraštiečius, bet ir publikuoja susijusias nuotraukas, laiškus, autografus, dedikacijas, interviu bei atsiminimus.

Projektą „Aukštaičiai: skaitmeninės atminties kalendorius“ rėmė Lietuvos kultūros taryba. Šiuo metu čia skelbiama informacija apie 40 iškilių kraštiečių. Tikimės, kad kasmet naujai papildomas kalendorius taps vertingu pažintiniu ištekliumi.
Kalendorių internete galite rasti šiuo adresu. Gaukite daugiau žinių ir praturtinkite savo pažinimą.
 


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Padėką už dalyvavimą Saugesnio interneto savaitėje

Šiais metais Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka ir net 10 jos padalinių dalyvavo akcijoje SAUGESNIO INTERNETO SAVAITĖ 2024! O šiand...