2021 m. gruodžio 7 d., antradienis

Koliažų kūrimo dirbtuvės „Nepaprastos istorijos“

Šiandien, pasidalinti patirtimi kuriant koliažus apie save, į biblioteką susirinko dviejų kartų atstovai. Terminas koliažas yra kilęs iš prancūzų kalbos žodžio Collage – priklijavimas, prilipdymas. Koliažas – tai tapybos ir grafikos technika, kai prie pagrindo lipdoma popieriaus, audinio ar kitos medžiagos gabalai ir piešiama arba tapoma. Tai taip pat gali būti įvairių meno atmainų, stilių, elementų mišinys. Koliažo pavadinimą sugalvojo dailininkai kubistai Ž. Brakas ir P. Pikaso.

Kiekvienas dirbtuvių dalyvis turėjo save apibūdinti nenaudodamas žodžių - tik paveikslėlius. Jaunimas ant popieriaus kurtus koliažus, papuošė pasinaudodamas „skrebinimo“ technika. Už tai, kad pasidalino šios technikos subtilybėmis, dėkojame poniai Angelei. Utenos trečiojo amžiaus studentus, koliažų kūrimo Canva programėlėje, pamokė bibliotekos savanorės. Dėkojame kursų dalyviams. Tikimės, kad šios pamokos pravers prieš artėjančias šventes. 

Veikla įgyvendinta taikant tarptautinio Erasmus+ projekto „Connect to Create“ patirtį.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Padėką už dalyvavimą Saugesnio interneto savaitėje

Šiais metais Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka ir net 10 jos padalinių dalyvavo akcijoje SAUGESNIO INTERNETO SAVAITĖ 2024! O šiand...