2024 m. spalio 16 d., trečiadienis

Registracija į MIRKT savaitės žygį

Spalio 22 d. 11 val. ir spalio 26 d. 10 val. organizuojame MIRKT savaitės orientacinį žygį. Norintys dalyvauti su savimi privalo turėti interneto prieigą turintį išmanųjį telefoną. Galima žaisti po vieną arba grupėmis. Maršruto ilgis apie 3 km. Renkamės bibliotekos 1 aukšte.

Registracija į žygį vyksta tel. +370 389 61607, el. paštu uvbiblioteka@gmail.com arba per registracijos formą.


 

2024 m. spalio 15 d., antradienis

„Nepatogus kinas“

 Spalio 17 d. 14 val. kviečiame į konferencijų salę žiūrėti „Nepatogaus kino“ filmą „Ir aš suaugusi“.


 

2024 m. spalio 11 d., penktadienis

„Nepatogus kinas“

 Spalio 15 d. 15 val. kviečiame į konferencijų salę žiūrėti „Nepatogaus kino“ filmą „Laimės agentas“.


 

2024 m. spalio 10 d., ketvirtadienis

Svečiai iš užsienio

Spalio 8 – 9 dienomis bibliotekoje lankėsi Erasmus+ mišrios intensyvios tarptautinės programos (BIP) „Tvarus vartojimas“ dalyviai iš Prancūzijos, Ispanijos, Kamerūno, Šri lankos ir Bangladešo. Svečiams pristatėme bibliotekos teikiamas paslaugas, Europe Direct Utena, Utenos jaunimo informacijos centro ir Skaitmeninio šeimų centro veiklas, darbuotojus, erdves, rengiamas edukacijas, naudojamas priemones prisidedant prie tvarumo ir ateities tikslus, taip pat studentai turėjo galimybę išbandyti mūsų turimas technologijas, edukacines priemones. Antrąją dieną jie žaidė interaktyvų žaidimą „Pažink Uteną“ su išmaniąja programėle Actionbound keliaudami po bibliotekos erdves ieškojo lobių, atliko interaktyvias užduotis ir sprendė galvosūkius. Dėkojame už malonų apsilankymą.

 

2024 m. spalio 9 d., trečiadienis

Knygos paslaptys

Šiandien Krašuonos progimnazijos antrokai dalyvavo kultūros paso programoje „Knygos paslaptys“. Mokiniai sužinojo rašto ir knygos istoriją, bandė perskaityti pirmąsias rašto užuomazgas indėnų mazgaraštyje ar šumerų molio šukėje, atspėti teksto kryptį egiptiečių papiruse ar viduramžių vaškinėje lentelėje. O ir pakelti bibliotekoje esančią storiausią knygą, ar perskaityti seniausios knygos eilutę nėra taip lengva. Edukacijos metu vaikai taip pat susipažino, kas yra ekslibrisas ir jį pasigaminę pavertė ženkliuku.


 

2024 m. spalio 4 d., penktadienis

Vaizdo įrašų rengimo mokymai

Visus, norinčius išmokti kurti vaizdo įrašus su Canva programa, kviečiame registruotis į mokymus. Mokymai skirti žmonėms, turintiems pradinius darbo kompiuteriu įgūdžius ir Gmail elektroninio pašto paskyrą.
Registracija į mokymus vykdoma tel. 0-389-61607 arba el. p. uvbiblioteka@gmail.com iki spalio 12 d.
 

 

 

Registracija į MIRKT savaitės žygį

Spalio 22 d. 11 val. ir spalio 26 d. 10 val. organizuojame MIRKT savaitės orientacinį žygį. Norintys dalyvauti su savimi privalo turėti inte...