2024 m. rugpjūčio 28 d., trečiadienis

Paroda "Anatolijaus Kairio kūrybinis žodis"

2024 m. rugpjūčio 28 d. sukanka 110 metų, kai gimė pedagogas, rašytojas, dramaturgas, spaudos darbuotojas, JAV lietuvių kultūros, visuomenės veikėjas Anatolijus Kairys (1914 –2008). Jis buvo vienas produktyviausių, intensyviausiai dirbančių lietuvių rašytojų, parašęs per 100 įvairaus žanro kūrinių, išleidęs apie 50 knygų. Jo vardas ir kūriniai pas mus plačiau tapo žinomi tik Lietuvai atgavus nepriklausomybę.

Kviečiame aplankyti virtualią parodą „Anatolijaus Kairio kūrybinis žodis“: https://photos.app.goo.gl/n57Sajn8F7TPjkgx8
 

 

2024 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Svečiai iš Sakartvelo

Utenoje svečiuojasi Sakartvelo (Gori miesto) delegacija: Aleksandre Tarkhnishvili, Kakhaber Kakashvili, Sopio Nozadze. Taip pat ir Lenkijos (Chelm miesto) delegacija: Radosław Wnuk, Aneta Szostak, Katarzyna Pszenniak, Katarzyna Sokołowska.

Šiandieną jie lankėsi ir Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje, kurioje svečiams pristatėme bibliotekos teikiamas paslaugas, darbuotojus, erdves. Džiaugiamės galėję susipažinti ir dėkojame už apsilankymą.
 

Susitikime miesto šventėje

 Jau rytoj Jūsų lauks:

  • įdomi viktorina
  • virtualios realybės turas
  • interaktyvus virtualios realybės žaidimas
Lauksime Jūsų atvykstant!
 
 


2024 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Kelias, pakvietęs laisvei ir vienybei

2024 m. rugpjūčio 23 d. minime ypatingą datą: Baltijos keliui sukako 35-eri metai. Ta proga parengėme virtualią parodą „Kelias pakvietęs laisvei ir vienybei“.

Kviečiame prisiminti šį unikalų ir nepakartojamą renginį, kai pirmą kartą taip susivienijo lietuviai, latviai ir estai, turėję vieną tikslą – būti nepriklausomi.

Registracija į MIRKT savaitės žygį

Spalio 22 d. 11 val. ir spalio 26 d. 10 val. organizuojame MIRKT savaitės orientacinį žygį. Norintys dalyvauti su savimi privalo turėti inte...